Pascual Polabí s.r.o.
Kontakt
Pascual Polabí s.r.o.
Na Brůdku 459
289 22 Lysá nad Labem

Tel.: +420 325 561 018
Fax.: +420 325 561 560

Ředitel společnosti:
Stanislaw Hadas

Finanční účetní:
Ing. Naděžda Nováková

Pascual Polabí s.r.o.

Společnost Pascual Polabí s.r.o. založil počátkem roku 2006 se španělskou firmou PASCUAL HERMANOS z provincie Murcia Ing. Tomáš Valtr. Od roku 2008 je vlastníkem firmy společnost G´s Group Holdings CZ s.r.o.

Tato společnost se od počátku zabývá pěstováním listové zeleniny, a to převážně různých druhů salátů. Postupně zvyšovala pěstební plochy a s tím i objem produkce. Hospodaří na pozemcích pronajatých od akciové společnosti Pěstitel Stratov. Pro rok 2012 je plánovaná výroba salátů na celkové ploše 320 ha.

Z pěstovaných druhů má největší zastoupení salát ledový, který bude v letošním roce pěstován na celkové ploše 230 ha (více než 70% celkové plochy). Dalšími pěstovanými druhy listových salátů jsou Little Gem, Lollo Rosso, Lollo Biondo, Endivie, salát římský, Escarole a doplňkově je pěstován také řapíkatý celer a některé druhy baby salátů.

Všechny hlavní pěstované druhy obdržely od Ministerstva zemědělství České republiky ocenění KLASA, za splnění sedmi nadstandardních kritérií. Technologie pěstování byla převzata od našich anglických partnerů, kteří mají s pěstováním salátů dlouholeté zkušenosti a to jak z Anglie, tak i ze Španělska. Pascual Polabí s.r.o. Všechny druhy salátů jsou pěstovány výhradně z balíčkované sadby o rozměrech 4x4 cm. Sazenice se vysazují na pěstební záhony od poloviny března zhruba do 20. srpna. V roce 2012 bude vysázeno celkem kolem 16 mil. ks sazenic, tzn. že denně musí být vysázeno přibližně 110tis. ks sadby. Pro výsadbu podnik používá sazeče od firem Zema a Regero. Celkem má k dispozici 5 těchto sazečů.

Sklizeň v našich podmínkách začíná obvykle v druhém květnovém týdnu a končí v průběhu měsíce října. Pro sklizeň jsou používány speciálně vyrobené sklizňové stroje tzv. RIGY. Posádku jednoho sklizeče tvoří skupina 16 pracovníků a přímo na poli probíhá konečná tržní úprava (zabalení do perforovaného PE sáčku a uložení do kartonových obalů nebo beden).

Dále jsou sklizené saláty zchlazovány ve vacuumcooleru. Cílem této operace je dosáhnout během zhruba 40 minut zchlazení produktu na teplotu 3-4°C, odstranit případnou přebytečnou vlhkost a tím prodloužit životnost produktu. Při průměrné výtěžnosti mezi 60- 70% musí podnik v průběhu sezóny denně sklidit a vyexpedovat více než 60000ks různých druhů salátů. Prodej je organizován přes obchodní organizaci G´s Marketing CZ s.r.o..

Fotogalerie

Pascual Polabí s.r.o.
Pascual Polabí s.r.o.
Pascual Polabí s.r.o.
Pascual Polabí s.r.o.
Pascual Polabí s.r.o.
Pascual Polabí s.r.o.
Pascual Polabí s.r.o.
Pascual Polabí s.r.o.
Pascual Polabí s.r.o.

Získané certifikáty

Certifikat
Certifikat
Certifikat
Certifikat
Kvalitní a čerstvé české produkty - G´s Group Holdings